Cabinet Medical Psihiatrie
dr. Juverdeanu Milena 

    Telefon: +4 0750422450 

     

     psihiatrie.caransebes@gmail.com

 

     Locatie :Caransebes, str. C.D.Loga nr. 23(In incinta        Clinicii YGEIA)

Frica de medicamentele pentru depresie

 
 

 

De multe ori, persoanele care suferă de o tulburare depresivă ezită sau amână să solicite o consultație psihiatrică. Dincolo de temerile legate de posibilele etichete de ”nebun” sau ”slab” pe care le-ar putea implica un diagnostic psihiatric, există și numeroase îngrijorări referitoare la tratamentul care le-ar putea fi recomandat

 

Nu există o rețetă universal valabilă pentru tratamentul unei tulburări depresive.

În întâlnirea cu medicul psihiatru veți discuta despre o varietate de măsuri care vă pot ajuta, de la modificări ale stilului de viață până la psihoterapie și medicamente. Rolul medicului este acela de a vă însoți în luarea unei decizii, nu de a vă impune o rețetă standard.

 

Este normal să aveți incertitudini legate de medicație.

În lipsa unor răspunsuri, aceste necunoscute nu vor face decât să amplifice frica și să transforme alegerea tratamentului într-o misiune extrem de dificilă.

Lista de întrebări poate fi lungă. Printre cele mai frecvente sunt: ”Voi ajunge dependent de medicamente?”, ”Medicamentele îmi vor schimba personalitatea?”, ”Mă vor face legumă?”, ”Îmi vor afecta judecata?”, ”Va trebui să renunț la serviciu cât timp fac tratament?”, ”Dacă mă vor face să fiu agitat și voi ajunge să rănesc pe cineva?”, ”Cum îmi voi da seama că funcționează?”, ”De unde știu că, dacă încep tratamentul, voi mai reuși să îl opresc vreodată?”.

 

Așteptările pacienților legate de un anumit medicament pot influența semnificativ procesul de recuperare

Toate aceste întrebări au răspunsuri care vă vor ajuta să vă simțiți mai în control în momentul în care începeți tratamentul. Iar acest lucru este important deoarece s-a demonstrat că așteptările pacienților legate de un anumit medicament pot influența semnificativ răspunsul obținut și procesul de recuperare în ansamblul său.

 

Articol scris de Dr. Cristina Dude

https://color-mind.ro/frica-de-medicamentele-pentru-depresie/

Programare prin telefon: +40 750422450

Programare on-line:  psihiatrie.caransebes@gmail.com 

Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri, WebWave.